Росіяни продовжують рух біля Авдіївки – подробиці

Поділитися:

Російські військові продовжують спроби перекрити передбачувану головну наземну лінію зв’язку ЗСУ з Авдіївкою. Позиційні бої тривали в районі Новокалинового, Новобахмутівки, у самій Авдіївці, біля Тоненького, Сєверного, Первомайського і Невельського, розповіли аналітики.

Збройні сили Російської Федерації могли просунутися біля Авдіївки Донецької області. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни у щоденному звіті за 11 лютого.

“Російські сили нещодавно підтвердили просування поблизу Авдіївки на тлі триваючих позиційних боїв у цьому районі 11 лютого”, — йдеться у повідомленні.

Згідно з геолокаційними кадрами від 11 лютого, російські військові нещодавно просунулися вздовж Залізничного провулка на півночі Авдіївки та на схід від Невельського. За словами російських військкорів, окупанти просувалися вулицями Тимірязєва та Сільгосптехніки на півночі Авдіївки та біля Первомайського, проте аналітики ISW не знайшли візуальних доказів цьому.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський стверджував, що противник почав частіше використовувати групи бронетехніки під час штурму піхоти на Таврійському напрямку.

Авдіївський напрямок, карта бойових дійFullscreen
Авдіївський напрямок

Ситуація біля Авдіївки: дані Генштабу ЗСУ

За повідомленням Генштабу ЗСУ станом на 6:00 12 лютого, на Авдіївському напрямку українські військові продовжують стримувати ЗС РФ, які не полишають спроби оточити Авдіївку. ЗСУ стійко тримають оборону та завдають окупантам значних втрат.

Нагадаємо, верхня палата Конгресу США у неділю проголосувала за припинення дебатів та внесення поправок до законопроєкту H.815, який передбачає виділення $95 мільярдів, зокрема, на підтримку України, Ізраїлю й Тайваню.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...