“Росіяни економічно би нас знищили”: Буданов пояснив, чому важливо контролювати острів Зміїний (Відео)

Поділитися:

Глава української розвідки Кирило Буданов розповів, що перед визволенням острова Зміїний у 2022 році російські окупанти несли звідти ноги, забувши не лише особисті, а й стратегічно важливі речі та папери. Зокрема, вони залишали багато зброї, військового обладнання та цінних для військової розвідки документів.

Таким цікавим фактом він поділився в інтерв’ю Раміні Есхакзай на її YouTube-каналі. Документація підрозділів протиповітряної оборони, у тому числі технічна документація, надала істотну допомогу нашій армії (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

“Багато рідкісних плат, які ми шукаємо по всьому світу, нам вдалося зняти з елементів техніки ППО. Ми забрали пульти управління комплексами БПЛА, дуже багато систем зв’язку різних типів та зброї”, – наголосив Буданов.

Глава ГУР також вказав на кілька етапів визволення Зміїного. Це було непросте завдання і готуватись до нього наші військові почали ще в середині березня минулого року.

“Росіяни діяли досить професійно, що завадило нам спочатку вибити їх повністю з усієї частини острова. У момент висадки наші контролювали близько 50% острова, а 50% вони. Були проблеми з пораненими у них і у нас. Вони викликали гелікоптери. Наші йшли з пораненими”, – згадує він.

Нагадуємо, російський напад на офіцерську штаб-квартиру на Рибальському острові в Києві в березні 2022 року паралізував роботу навіть досвічених офіцерів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....