Путін зустрівся з Пригожиним після повстання ПВК «Вагнер», яке сколихнуло Росію

Поділитися:

Володимир Путін зустрівся з лідером найманців ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним через кілька днів після невдалого повстання, яке він засудив як державну зраду, додавши ще один поворот до безпрецедентного заколоту, який загрожував правлінню російського президента, яке тривало майже чверть століття.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Путін провів переговори з Пригожиним і вищим командуванням ПВК «Вагнер» у Кремлі 29 червня майже три години, повідомив у понеділок речник президента Дмитро Пєсков, повідомляють російські інформаційні служби. За словами Пєскова, командири присягнули на вірність Путіну як главі держави і головнокомандувачу і заявили про готовність продовжувати воювати за Росію.

Лідерство ПВК «Вагнера» також здається незмінним, незважаючи на те, що Міністерство оборони визначило крайній термін до 1 липня, коли його бойовики мають підписати контракти з російськими військовими, повернутися додому або виїхати до Білорусі. Міністерство не повідомляє, скільки найманців «Вагнера» підписалося.

Кремль оголосив про зустріч через кілька годин після того, як Герасимова показали на державному телебаченні вперше після невдалого заколоту, який мав на меті усунути його та Шойгу. Його показали на короткому відео, де він отримує звіти з місця бою від офіційних осіб.
Суровікін, якого хвалив Пригожин, був допитаний слідчими щодо його зв’язків із керівником ПВК «Вагнера», за словами людини, обізнаної в цьому питанні, оскільки спецслужби намагаються встановити, чи могли елементи в армії знати заздалегідь про заколот.

Нагадаємо, у Білорусі на території колишнього військового містечка у селі Цель Осиповичського району, Могилівської області з вечора неділі (25 червня) шаленими темпами йде будівництво великого військового табору.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Травня 2024 року - 18:42
Лінія магазинів EVA – найбільша національна мережа магазинів краси та...
20 Травня 2024 року - 18:25
На сьогодні діє норма, що висновок ВЛК є дійсним протягом...
20 Травня 2024 року - 15:24
Академія інтернет-маркетингу WebPromoExperts розробила нову програму для ветеранів АТО та...
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...