Повстання Вагнера «прямий виклик владі Путіна» і демонструє «справжні тріщини» у військовому напрямку Росії, каже держсекретар США

Поділитися:

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що ядерна позиція США не змінилася після збройного повстання в Росії. Він додав, що повстання Вагнера було «прямим викликом владі Путіна», який показує «справжні тріщини» у військовому напрямку Росії.

Дмитро Медведєв, заступник голови Ради безпеки Росії, висловив занепокоєння з приводу можливості того, що бойовики Вагнера отримають доступ до ядерної зброї, під час повстання в суботу.

“Світ буде поставлений на межу знищення”, якщо війська Вагнера отримають ядерну зброю, попередив Медведєв.

Відповідаючи на запитання, чи «готові США до потенційного падіння уряду Путіна» і чи «захищені» російські ядерні запаси, Блінкен сказав: «Ми завжди готуємося до будь-яких непередбачених обставин.

«З точки зору того, що відбувається в Росії, це внутрішня справа росіян. Звичайно, коли ми маємо справу з великою державою, особливо великою державою, яка має ядерну зброю, це викликає занепокоєння, на чому ми дуже зосереджені.

«Ми не помітили жодних змін у ядерній позиції Росії. У нас не було жодних змін, але ми будемо дуже уважно спостерігати за цим».

Блінкен сказав, що президент США Джо Байден не намагався зв’язатися з Володимиром Путіним після заколоту.

За його словами, повстання Вагнера було «прямим викликом владі Путіна», який показує «справжні тріщини» у військовому напрямку Росії.

В інтерв’ю CBS Блінкен сказав, що повстання сил Євгена Пригожина «підняло серйозні питання щодо самих передумов для агресії Росії проти України в першу чергу», і сказав, що повстання може принести Україні військову користь.

«Це є справжнім відволікаючим фактором для Путіна та для російської влади, на який вони повинні дивитися, як би піклуватися про свій тил, навіть коли вони намагаються впоратися з контрнаступом в Україні. Я думаю, що це створює ще більше можливостей для українців, щоб досягти успіху на землі», – сказав Блінкен.

Блінкен зазначив, що американська єдність зусиль щодо підтримки України зберігається. За його словами, українська військова стратегія, яка зараз зосереджена на контрнаступі, може зайняти тижні або місяці.

Нагадаємо, AP підтверджує, що голова Вагнера Євген Пригожин зупиняє своїх найманців відразу після того, як президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що він виступив посередником у угоді про деескалацію.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Травня 2024 року - 18:42
Лінія магазинів EVA – найбільша національна мережа магазинів краси та...
20 Травня 2024 року - 18:25
На сьогодні діє норма, що висновок ВЛК є дійсним протягом...
20 Травня 2024 року - 15:24
Академія інтернет-маркетингу WebPromoExperts розробила нову програму для ветеранів АТО та...
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...