Окупанти можуть підірвати Запорізьку АЕС, – Times

Поділитися:

Російській диктатор Володимир Путін може дати розпорядження підірвати Запорізьку атомну електростанцію, щоб зміцнити свої позиції, які похитнулися.

Про це пише британська газета Times.

“Путіну, як авторитарному правителю, важливо зберігати обличчя в очах своїх прихильників. Однак перебіг війни, розв’язання якої саме по собі вже було “величезною стратегічною помилкою”, і недавня спроба заколоту  можуть підштовхнути Путіна до якихось радикальних кроків”, – йдеться в повідомленні.

Жодних реальних успіхів на фронтах путінська армія вже давно пред’явити публіці не може. Це б’є по іміджу щасливого і рішучого лідера, а події 24 червня додатково продемонстрували нестабільність позицій Путіна: російська армія майже не чинила опору “вагнерівцям” Пригожина, а люди в Ростові “з ентузіазмом вітали найманців”.

“Це небезпечний момент для путінського режиму і, отже, момент підвищеної небезпеки для регіону. Щоб повернути прихильність політичної фортуни, пан Путін може піддатися спокусі загострити війну в надії на швидкі перемоги”, – міркує Times.

“Його армія вже підірвала греблю гідроелектростанції в Каховці (хоча Росія це невигадливо заперечує). Цілком можливо, що у них є і план удару по Запорізькій атомній електростанції”, – пише видання.

Про загрозу диверсії росіян на окупованій ними ЗАЕС давно говорить українська влада. Росія ці підозри відкидає.

Times зазначає, що на користь цих підозр свідчить і поступове виведення військових і персоналу зі станції, повідомлення про яке з’являлися останніми днями.

На думку Times, країни НАТО повинні рішуче попередити Москву, що не залишать без відповіді диверсію на АЕС із потенційно катастрофічними наслідками. Якою може бути ця відповідь, газета припустити не намагається. 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...