NYT: ЗСУ почали перекидати війська з частин у тилу

Поділитися:

ЗСУ почали перекидати війська з частин у тилу, щоб укомплектувати поріділі піхотні підрозділи на фронті.

Про це повідомляє The New York Times.

«Оскільки війна триває вже третій рік, українці опиняються у меншості за чисельністю та озброєнням. Після того, як вони домінували в бойових діях в перший рік і в основному боролися до упору в другий, вони поступилися імпульсом Росії. Тепер вони окопуються та борються за те, щоб утриматись», – пише видання.

«Зараз у нас немає достатньої кількості техніки та людей, щоб перейти у наступ. Тому головне завдання зараз – утримати поточні позиції», – цитує газета замкомандира батальйону 47-ї механізованої бригади лейтенанта Олександра Ширшина.

Епіцентром бойових дій залишається район Авдіївки на сході Донецької області, де продовжується наступ армії РФ. Росіяни пробираються тунелями під вулицями і направляють безпілотні автомобілі, начинені вибухівкою, на українські позиції. Крім того, Росія посилає штурмові групи, намагаючись отримати контроль над промисловим териконом на околиці міста.

Навіть невеликі успіхи Росії створюють ризики для України. Захоплення Мар’їнки після багатьох років боїв дозволило росіянам відкрити нову лінію атаки на інше місто, Вугледар, з півночі», – йдеться у статті.

Британська розвідка попередила, що Росія, швидше за все, зможе «продовжувати цей рівень наступальної активності в найближчому майбутньому».

«Якщо росіян зацікавить якась конкретна ділянка фронту, вони зрівняють її із землею», – заявив майор Сергій Бец, начальник штабу 48-го окремого стрілецького батальйону 72-ї механізованої бригади.

Нагадаємо, спецпризначенці групи «Тимур» Управління військової розвідки України (ГУР) продовжують боротьбу з російськими найманцями у Республіці Судан.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...