Нічна масована атака по Україні 9 березня: що відомо про наслідки

Поділитися:

Є прильоти по енергетичній інфраструктурі. Відомо про загиблих та поранених

Уночі 9 березня в Україні почалася масштабна повітряна тривога, після чого в низці областей пролунали вибухи. Внаслідок нічної та ранкової атаки російсько-окупаційних військ відомо про влучання в обʼєкти інфраструктури та енергетики, поранених та загиблих цивільних.
Вибухи пролунали у Києві, Одесі, Луцьку, Дніпрі, Миколаєві, Харкові, Житомирі, Київській, Сумській, Вінницькій, Івано-Франківській, Хмельницькій, Рівненській та Тернопільській областях.
Щонайменше 15 ударів по Харкову. Є влучання в енергетичні об’єкти міста та приватний житловий будинок.

Удари по Києву здійснювались, ймовірно, балістичними ракетами.

Через масовану ракетну атаку у деяких областях застосовуються аварійні відключення світла.

Київ

За даними начальника міської військової адміністрації Сергія Попка, у столиці повітряна тривога тривала майже 7 годин. Протягом цього часу окупанти випустили практично всі типи свого повітряного озброєння — починаючи від баражувальних боєприпасів «Шахед» і до майже всього найменування крилатих ракет.
«Завдяки роботі нашої ППО, ударів крилатими ракетами та БПЛА по столиці не допущено. Але, на жаль, аеробалістична ракета типу «Кинджал» (попередня інформація) влучила в обʼєкт інфраструктури», — зазначили там.

Наразі всі служби працюють на місці. Ліквідація наслідків триває. У столиці введені часткові екстрені відключення електроенергії.
У Святошинському районі уламками ракети поранено дві людини — їм надають медичну допомогу. Також рештки ракети пошкодили автомобілі. Інформація уточнюється.

Екстрені відключення електроенергії на разі не дозволяють забезпечити опаленням 40% споживачів Києва. Також через брак електроживлення на верхніх поверхах висотних будинків міста може бути низький тиск води в мережі водопостачання.

Львівщина
Голова ОВА Максим Козицький повідомив, що у Золочівському районі ворожа ракета впала у житловій зоні — почалася пожежа, яку вже загасили.
Наразі відомо про чотирьох загиблих дорослих: двоє чоловіків та двоє жінок. У момент падіння ракети вони перебували вдома.

Рятувальники ще розбирають завали. Під ними можуть бути інші люди. Пожежа знищила три житлові будинки, три автомобілі, гараж і кілька господарських будівель.

Миколаївщина

За інформацією повітряного командування «Південь», уночі підрозділами протиповітряної оборони над регіоном знищили 9 ракет різного типу, пише голова ОВА Віталій Кім.

Одещина
В наслідок ворожого ракетного удару в області пошкоджено декілька ліній електропередач та опору, написав голова ОВА Максим Марченко. Наразі діють погодинні екстрені відключення електроенергії.

Підрозділи протиповітряної оборони збили в небі над регіоном 6 ракет та один безпілотник.
Житомирщина
росіяни вдарили по регіону дронами камікадзе — уразили один з об’єктів енергетичної інфраструктури. Внаслідок цього без енергопостачання нині майже 150 тисяч абонентів, зазначив голова ОВА Віталій Бунечко.
Енергетикам вдалося заживити об’єкти критичної інфраструктури області. Вони зможуть розпочати перемикання споживачів на резервні лінії живлення, як тільки буде ліквідовано пожежу. Жертв та постраждалих, попередньо, немає.
Кіровоградщина
Голова ОВА Андрій Райкович повідомив, що у Кропивницькому районі області сталося влучання в об’єкт енергетики. Нині на місці перебувають усі необхідні служби. Без жертв.
Дніпропетровщина
росіяни атакували регіон безпілотниками та ракетами, написав керівник ОВА Сергій Лисак. «Прильоти» були у Дніпровському, Павлоградському, Криворізькому та Нікопольському районах. Попередньо, одна людина загинула, дві — постраждали.
Пошкоджені енергетична інфраструктура та промислові підприємства — там серйозні руйнування. На місцях працюють відповідні служби: приборкують пожежі та ліквідують наслідки атак.
Загалом військовослужбовці з повітряного командування «Схід» збили над Дніпропетровщиною 7 ворожих ракет.
Харківщина
росіяни завдали приблизно 15 ударів по місту і області. Під прицілом окупантів знову опинилися обʼєкти критичної інфраструктури, написав голова ОВА Олег Синєгубов.
Попередньо, є влучання у приватний житловий будинок на Харківщині. Інформація щодо постраждалих і масштабів руйнувань уточнюється.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію