Навчання на F-16: перша група пілотів готова до виїзду, – Politico

Поділитися:

Напередодні було визначено першу групу українських пілотів, які візьмуть участь у тренуваннях на винищувачах F-16. До неї увійшли вісім фахівців.

Про це повідомляє видання Politico.

Вісім українських пілотів вільно володіють англійською, і готові розпочати навчання на американських винищувачах, зазначає видання. Про дату початку цих тренувань не повідомляється.

Ще 20 пілотів з України перед початком тренувань на F-16 пройдуть курси з вивчення англійської мови у Великій Британії вже цього місяця, а загалом для потенційної участі у навчальній програмі визначено 32 пілоти, чого достатньо для двох ескадрилій.

Навчитися керувати американськими військовими літаками українським пілотам буде допомогати коаліція з 11 країн НАТО, причому більша частина навчання відбудеться в Данії та Румунії.

Адміністрація Байдена все ще очікує на офіційний план щодо навчань від європейських союзників, але офіційний представник США зазначив, що Вашингтон «сподівається», що він надійде протягом кількох тижнів.

Країни-союзники вже ухвалили рішення про підготовку українських пілотів на винищувачах F-16, після того, як відповідну ініціативу схвалив президент США Джо Байден.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...