Наступ армії РФ під Авдіївкою захлинувся, — The New York Times

Поділитися:

Просування російської армії поблизу Авдіївки втрачає силу після стрімких успіхів. Висока інтенсивність штурмів, яка була після окупації міста, поступово захлинулася.

Про це йдеться у статті The New York Times.

оли три тижні тому російське місто Авдіївка впало на Сході країни, Київ та його союзники побоювалися, що війська Москви зможуть нарощувати свої темпи та швидко просуватися вперед до стратегічних військових вузлів та населених пунктів.

Але після швидкого успіху в наступні дні російські атаки на три навколишні села, застопорилися. Військові експерти називають кілька факторів, у тому числі місцевість, яка не сприяла наступальним операціям, російські війська, виснажені місяцями боїв, та українську армію, яка направила значні сили на захист цього району.

Росія, схоже, зберігає свою ініціативу на полі бою, і військові аналітики кажуть, що її сили все ще можуть прорватися через українські позиції в найближчому майбутньому, особливо з огляду на те, що оборонні зусилля Києва дедалі більше обмежуються відсутністю подальшої військової допомоги з боку США.

Однак на цей час, за їхніми словами, бойові дії, схоже, повернулися до типу безрезультатних битв, які характеризували більшу частину бойових дій на передовій минулого року.

“Захоплення Авдіївки не призвело до руйнування українських позицій, можливості росіян вийти на відкриту територію або навіть досягти серйозних успіхів”, — сказав Тібо Фуйє, заступник директора Інституту стратегічних та оборонних досліджень.

Це контрастує із ситуацією, що склалася після падіння Авдіївки у середині лютого. У той час, коли українські війська відступали, Росія швидко просувалася вперед, чому частково сприяла відсутність сильних оборонних позицій України. Згідно з картами поля бою з відкритих джерел, російські війська захопили три населені пункти та взяли під контроль дев’ять квадратних миль землі.

Однак, судячи з карт з відкритих джерел, за останні 10 днів Москва захопила лише трохи більше квадратної милі землі. Її солдати залучені в бої на околицях сіл Бердичі, Орлівка та Тоненьке.

“Російські сили, схоже, намагаються просунутися вперед, використовуючи невеликі штурмові групи піхоти, але їх знищують на відносно відкритій місцевості на захід від Авдіївки”, — сказав Пасі Паройнен, аналітик Black Bird Group, спільноти відкритого коду, що базується у Фінляндії, який оцінює супутникові знімки та контент соціальних мереж з поля бою.

Нагадаємо, раніше речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій заявив, що українські військові дещо стабілізували ситуацію на Авдіївському напрямку. Проте окупанти можуть похизуватись певними локальними успіхами.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...