ISW: заяви РФ про “захоплення” Бахмута не мають стратегічного значення

Поділитися:

Аналітики стверджують, що Євген Пригожин своїми заявами намагається ввести в оману українських військових. У ЗСУ водночас продовжують заперечувати “успіхи” окупантів. За місто продовжуються бої, як зазначила Ганна Маляр.

Заяви Російської Федерації та власника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина про завоювання Бахмута зовсім не мають стратегічного значення. Про це йдеться у звіті аналітиків із американського Інституту вивчення війни (ISW) від 20 травня.

На думку експертів, росіяни на Донбасі грають у свою гру, і всі заяви про відведення “вагнерівців” від Бахмута — одна зі спроб ввести в оману ЗСУ. Крім того, російські війська вкрай виснажені та не можуть створити плацдарм для подальшого наступу. Тому довіряти словам окупантів, як зазначають аналітики, не варто.

“Перемога Пригожина над рештою районів Бахмута, про яку він заявляє, є суто символічною, навіть якщо вона відповідає дійсності. Останні кілька міських кварталів східного Бахмута, які, за словами Пригожина, були захоплені силами групи “Вагнера”, не є важливими ні з тактичної, ні з оперативної точки зору. Їхнє захоплення не дає російським військам оперативно значущої території для продовження наступальних операцій або якоїсь особливо сильної позиції, з якої можна було б захищатися від можливих українських контратак”, — ідеться в повідомленні.

Окремої уваги вартий той фактор, що глава ПВК “Вагнер” Євген Пригожин оголосив про наміри його військ вийти з міста 25 травня для відпочинку, і такі заяви можуть вказувати на те, що вони не думають про подальше просування на захід від Бахмута.

Також аналітики вважають, що створити адекватну оборону або закріпити свої “досягнення” в Бахмуті росіяни не зможуть до 25 травня, оскільки Сили оборони регулярно проводять контратаки. Українські війська все ще перебувають у Хромовому й Іванівському та проводять бойові дії з окупантами в Бахмуті й поблизу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...