Чому ворожа армія взяла паузу із нічними атаками “Шахедами” – пояснення Повітряних сил ЗСУ

Поділитися:

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що відсутність нічних атак “Шахедами” з боку ворога протягом останніх днів може бути пов’язана з різними причинами, як-от відслідкування кроків України й очікування дій з української сторони, так і підготовкою масованого удару.

Про це він розповів в етері телемарафону.

“Насправді ми бачили напередодні, що ворог застосовував здебільшого свої керовані авіаційні ракети та крилаті ракети. Однак зараз також декілька днів поспіль ми не спостерігаємо ударів саме безпілотними ударними апаратами типу “Шахед”, – зазначив він.

За словами речника, це може бути пов’язано з різними причинами, проте з чим саме – про це Україна дізнається згодом.

“Це може бути як і просто затишшя перед підготовкою якогось більш масованого дійства, а може бути відслідковування та очікування нашого кроку, з нашої сторони”, – пояснив Євлаш.

На запитання журналістки, чи пов’язане те, що ночі стали відносно спокійними, з учорашньою активністю МіГ-31К РФ, через який була оголошена повітряна тривога декілька разів за день, Євлаш підкреслив, що цей літак підіймається не лише для обстрілів.

“У росіян постійно відбувається підготовка. Не обов’язково МіГ може підійматися саме для того, аби проводити обстріли: він може здійснювати якісь перельоти, пов’язані з іншими причинами, в тому числі якісь патрулювання – ми постійно фіксуємо в акваторії Чорного моря їхні Су-34, Су-35, які просто постійно переміщуються та патрулюють повітряний простір. У тому числі так само і МіГи – може буде пов’язано з передислокацією, патрулюванням й іншими причинами, які входять у повсякденну їхню активність”, – повідомив він.

Нагадаємо, учора, 25 квітня, “Укрзалізниця” стала об’єктом масових атак російських окупантів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...