Бюджетна математика Путіна стає потворною, оскільки після заколоту ПВК «Вагнер» наближаються вибори – Bloomberg

Поділитися:

Озброєний заколот найманців ПВК «Вагнера», який було припинено, оголив порожнистий внутрішній фронт Росії, похитнув авторитет президента Володимира Путіна та призвів до усунення тисяч досвідчених бійців з полів битв в Україні.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Усунення наслідків буде коштувати дорого, особливо з огляду на те, що наступного березня в економіці, зношеній майже 17 місяцями війни та санкціями, наближаються вибори. Нагадуючи про загрози, з якими зараз стикається Росія, влада в понеділок заявила, що два українські безпілотники спричинили вибухи, в результаті яких загинули двоє людей і пошкодили символічний міст до Криму, півострова, який Путін анексував у України в 2014 році.

Наслідки для бюджету виходитимуть далеко за рамки простої ціни укріплень в Україні, які укомплектовувала група бойовиків Вагнера чисельністю приблизно 50 тис.

За даними Bloomberg Economics, створення більшої присутності безпеки навколо Москви — разом із виділенням додаткових ресурсів на військові дії — може спонукати уряд збільшити витрати на 5% порівняно з поточним бюджетним планом, що означає додаткові 1,3 трильйона рублів (14 мільярдів доларів) витрати цього року.

Іншим ймовірним пріоритетом для Путіна, коли він очікує ще один шестирічний термін перебування на посаді, буде підкупити електорат. Підвищення реальної заробітної плати приблизно на 12% супроводжувалося попередніми виборчими періодами, за оцінками Bloomberg Economics, головним чином в результаті підвищення зарплат у державному секторі.

Незважаючи на те, що на початку липня російський лідер все ще мав завидний рейтинг підтримки – 76%, згідно з опитуванням Фонду «Громадська думка», цей рівень підтримки є найнижчим з вересня минулого року, коли Кремль оголосив про частковий призов солдатів на військові дії.

Нагадаємо, у Державній прикордонній службі України підтвердили інформацію про прибуття окупантів з ПВК “Вагнер” у Білорусь.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
21 Травня 2024 року - 11:43
У Міжнародний день музеїв, який відмічають щорічно 18 травня, у...
20 Травня 2024 року - 18:42
Лінія магазинів EVA – найбільша національна мережа магазинів краси та...
20 Травня 2024 року - 18:25
На сьогодні діє норма, що висновок ВЛК є дійсним протягом...
20 Травня 2024 року - 15:24
Академія інтернет-маркетингу WebPromoExperts розробила нову програму для ветеранів АТО та...