Били з різних напрямків: Київ вночі росіяни атакували крилатими ракетами

Поділитися:

21 березня вранці окупанти здійснили ракетний удар по столиці. Зокрема, ворог запустив “Кинджали”.

Росіяни масовано обстріляли столицю. Що відомо про наслідки чергового воєнного злочину окупантів.

Як починалася ракетна атака

О першій ночі Повітряні сили повідомили про виліт близько 9 бортів Ту-95 з аеродрому Оленья, що у Мурманській області Росії. Військові попередили, що орієнтовний час виходу літаків на пускові рубежі – 03:00.

О 3:00 тривога почала поширюватися південними та східними областями через загрозу запуску крилатих ракет. Про про перші пуски стало відомо вже після четвертої ранку. Ракети перебували на Чернігівщині. Потім вони через територію Київщини повернули у напрямку Житомирщини і попрямували на Рівненщину. Ворожі цілі постійно маневрували і змінювали напрямок. Зрештою, ворог спрямував їх на столицю.

О 5:00 ранку стало відомо, що противник здійснив також пуск балістичних ракет. Йдеться про Х-47М2 “Кинджал”. Вони теж полетіли у напрямку Києва.

Відбій тривоги дали лише о 6:11.

Що летіло на Київ та скільки збили ворожих цілей

У КМВА уточнили, що після паузи у понад місяць ворог знову вдарив ракетами по Києву. Цього разу під час атаки він запустив крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та балістичні ракети з території Росії.

Повітряна тривога в столиці тривала майже 3 години. Здійснивши складні маневри, повітряні цілі заходили на столицю одночасно з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно три десятка ворожих ракет, зокрема і балістичні.

Станом на 6:30 ранку відомо про 10 постраждалих мешканців столиці. Серед них є дитина.

Наразі, як повідомляє мер міста Віталій Кличко, двох із потерпілих госпіталізували. Іншим медики надали допомогу на місці.

Зокрема, шестеро людей постраждали в Шевченківському районі столиці. Четверо – в Святошинському.

У КМВА уточнили, що двоє госпіталізованих – це 11-річна дівчинка та 38-річний чоловік.

Яких руйнувань зазнала столиця

Станом на 6:00 у Київській міській військовій адміністрації повідомили, що у трьох районах столиці сталися “прильоти” уламків на об’єкти цивільної інфраструктури.

Так, у Шевченківському районі пошкоджено багатоповерховий житловий будинок. У ньому загорілася квартира. Тут відбувається евакуація мешканців.

У Святошинському районі уламки пошкодили будівлю дитячого садка. Є також пошкодження багатоповерхового житлового будинку та загоряння авто. У двох багатоповерхівках повибивало вікна.

У Подільському районі зафіксовано падіння уламків на територію нежитлової забудови; також падіння уламків на дах житлового будинку із подальшим загорянням. Крім того, сталося займання на даху нежитлової двоповерхової будівлі.

Всі екстрені служби працюють на місцях пригод.

Нагадаємо, російська окупаційна армія знову атакувала Харків, у місті прогриміло кілька вибухів. Перед цим у регіоні було оголошено повітряну тривогу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...