Зміни у Petrobras призвели до пошуків злиття у компанії Oil Juniors, – Bloomberg

Поділитися:

Рetrobras – великий гравець нафтового ринку у Бразилії – відмовився від продажу нафтових родовищ, і це одразу спонукало молодших бурильників до корпоративних придбань. Саме така стратегія, на думку експертів ринку, і є найбільш життєздатною.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

PRIO SA, 3R Petroleum Oleo e Gas SA, Enauta Participacoes SA і PetroReconcavo SA – тобто, майже всі незалежні бразильські виробники сирої нафти – почали говорити про злиття. Керівники нафтових компаній, експерти та економісти – все вони єдині у своїй думці, що саме така стратегія корпоративних придбань сьогодні вийшла вперед.

Зокрема, один з відомих продавців – компанія Seacrest Petroleo Bermuda Ltd., зареєстрована в Осло. Саме вона найняла Goldman Sachs Group Inc., одну з найбільших інвестиційних компаній у США та світі, щоб та допомогла знайти покупця на активи. При цьому обидві компанії відмовляються від коментарів стосовно ринкових спекуляцій.

Зараз йдеться про те, що жодна з невеликих компаній не може сягнути рівня державного гіганту Petrobras. Попри це, будь-яка кількість барелів, викачаних ними на додаток до Petrobras, наближає Бразилію до мети – увійти у п’ятірку найбільших світових джерел сирої та газу цього десятиліття.

Нагадаємо, нафтова монополія Венесуели вирішила змінити умови імпорту, аби один невеликий стартап зміг купляти дизельне пальне.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....