Збільшення видобутку газу в Катарі принесе енергетичне домінування країни, – Bloomberg

Поділитися:

Маленька країна Перської затоки планує отримати ще більшу частку світової торгівлі природним газом, додавши до свого річного доходу понад 30 мільярдів доларів.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Завдяки двоетапному розширенню видобутку, яке вже розпочалося, і величезному новому будівництву, яке зараз на горизонті, маленька країна Перської затоки Катар збирається контролювати близько чверті ринку зрідженого природного газу до кінця десятиліття — а разом з цим і , зростаюча частка світового впливу та багатства.

Міністр енергетики Катару Саад Аль-Каабі оприлюднив минулої неділі плани збільшити потужності ще на 13% на додаток до раніше оголошених проектів, разом підвищивши виробництво СПГ в країні з 77 мільйонів метричних тонн на рік сьогодні до 142 мільйонів тонн до 2030 року. Таким чином, півострів з меншою кількістю жителів, ніж штат Міссісіпі, має намір виробляти приблизно 7,25 мільйона барелів нафти на день. Більша частина цього буде експортована, що, по суті, відповідатиме поставкам нафти з правлячого енергетичного гіганта регіону Саудівської Аравії.

Нагадаємо, міністерство оборони Німеччини перевіряє витік розвідданих після того, як російські ЗМІ опублікували розмову високопоставлених чиновників ВВС про можливе розміщення в Україні ракет великої дальності Taurus.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...