Закарпаття здатне забезпечити себе електрикою

Поділитися:

На Закарпатті, за рахунок великої кількості встановлених приватних сонячних електростанцій, видобутою енергією від сонця можна повністю покрити потреби області в електроенергії, повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

«Станом на 1 березня 2024 року на території області в приватних домогосподарствах встановлено 4 836 генерувальних установок з виробництва електричної енергії з сонячного випромінювання. Сумарна потужність генерувальних установок приватних домогосподарств становить 138 мегаватів. У пікові години літніх місяців при навантаженні Закарпаття близько 330 мегаватів потужністю генерації приватних домогосподарств покривається до 31% від навантаження регіону», – йдеться у повідомленні.

Іншими словами, кожне домогосподарство, обладнане автономною системою енергозабезпечення власного функціонування, може забезпечити електрикою декілька сусідніх залежно від потужності.

На території Закарпатської області функціонують підприємства, на яких експлуатується 65 генерувальних установок з виробництва електричної енергії з сонячного випромінювання сумарною потужністю 244 мегават.

«Приватні домогосподарства та підприємства краю, які генерують електроенергію від сонця, здатні повністю забезпечити потреби нашої області», – додав Віктор Микита.

Нагадаємо, що 31 березня шеф ГУР МОУ Кирило Буданов заявив, що РФ намагається пробити українську ППО “Цирконами”. Для цього в окупованому Криму розміщено пускові установки цих ракет.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...