Єгипет збирається повернутися як фаворит на ринку, що розвивається, – Bloomberg

Поділитися:

Єгипет має намір повернутися як улюбленець ринків, що розвиваються, для закордонних боргових інвесторів, оскільки північноафриканська країна пройшла шлях від економічної катастрофи до розблокування фінансування на суму понад 50 мільярдів доларів за останні два тижні.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У середу центральний банк запровадив довгоочікувану валюту, що дозволило єгипетському фунту втратити більше 38% своєї вартості по відношенню до долара. Регулятор також здійснив найбільше підвищення процентної ставки в історії на 600 базисних пунктів. За кілька годин уряд оголосив про угоду з Міжнародним валютним фондом про більш ніж подвоєння позики до 8 мільярдів доларів.

Розширений кредит МВФ є частиною пакету підтримки в розмірі 20 мільярдів доларів, який Єгипет очікує отримати від партнерів, включаючи Європейський Союз, Світовий банк, Японію та Великобританію. Рейтингове агентство Moody’s у п’ятницю підвищило кредитний прогноз Єгипту до позитивного, і єгипетські акції після цього відновили світове зростання.

Нагадаємо, Українська влада офіційно починає переговори з регуляторами США та Євросоюзу щодо відновлення пасажирських авіаперевезень у нашій країні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....