Які пріоритети має Україна щодо розвитку генерації – Галущенко

Поділитися:

Герман Галущенко розповів про важливість атомної і розподіленої генерації для зростання економіки та забезпечення регіональних вузлів локальною генерацією.

Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Національного марафону «Єдині новини» повідомив, що розвиток атомної і розподіленої генерації є пріоритетним.

Він зазначив, що якщо ми хочемо зростання економіки, то треба будувати атомну генерацію. А якщо прагнемо забезпечувати регіональні вузли локальною генерацією, то необхідно будувати розподілену генерацію.

Якщо ми хочемо зростання економіки і щоб не було дефіциту електроенергії, нам треба будувати атомну генерацію. Для того, щоб забезпечувати регіональні вузли локальною генерацією, маємо будувати розподілену генерацію. Це два процеси, які мають відбуватися і тривають одночасно, – сказав Герман Галущенко.

Міністр енергетики також розповів, що нещодавно розпочався процес підготовки до будівництва двох нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС. Будівництво енергоблоків планується здійснюватись за американською технологією АР 1000. Галущенко зазначив, що цей геополітичний проєкт є важливим, бо він стосується витіснення російських атомних технологій.

Я впевнений, що Україна буде першою країною в Європі, яка побудує цей новий тип реактора. Це важливий геополітичний проєкт, бо він про витіснення російських атомних технологій. Тому важливо не зупинятися, – сказав Герман Галущенко.

Нагадаємо, раніше у Міненерго розповідали про нарощування потужностей «зеленої» енергетики. Повідомлялося, що у зв’язку з тим, що Україна постає перед викликами, як підготуватися і пройти наступну зиму, то за таких обставин необхідно «децентралізувати генерацію, максимально швидко наростити потужності відновлюваних джерел енергії та розподіленої генерації».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...