WP пояснили, чому Росія не повторила долю Ірану та Венесуели після санкцій

Поділитися:

У злитих секретних документах Пентагону йдеться про те, що в Кремлі розраховують на підвищення корпоративних податків, свій суверенний фонд добробуту, збільшення імпорту й гнучкість бізнесу.

В умовах жорстких економічних санкцій, що постійно зростають, Російська Федерація зможе фінансувати війну проти України щонайменше рік. Про це пише видання The Washington Post 26 квітня з посиланням на злиті секретні документи розвідки США.

Американські розвідники дійшли висновку, що високопосадовці й олігархи стурбовані “хворобливими збоями”, проте поступово адаптуються до них.

У Пентагоні вважають, що навіть ті представники російської економічної еліти, які не підтримують вторгнення ЗС РФ до України та зазнають збитків у бізнесі, навряд чи відмовляться від підтримки президента Росії Володимира Путіна.

“Москва покладається на підвищення корпоративних податків, свій суверенний фонд добробуту, збільшення імпорту й адаптованість бізнесу, щоб допомогти пом’якшити економічний тиск”, — ідеться у звітах розвідки.

У публікації також ідеться про те, що попри публічне заперечення Кремлем впливу західних обмежень на економіку перехоплені американцями діалоги деяких російських діячів говорять про те, що санкції викликали в них “жах”.

Автори статті зазначають, що в документах, які просочилися, не згадуються багато факторів, які можуть вплинути на боєздатність ЗС РФ. Наприклад, немає даних про витрати на снаряди й набір особового складу.

У Мінфіні США та Білому домі відмовилися від коментарів щодо згаданих документів.

Нагадаємо, попри потужну західну зброю, нещодавно сформовані штурмові підрозділи та відновлений батальйон «Азов» Україні не легко підтримувати мотивацію втомлених від війни військ на тлі втрат.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....