Військовим у тилу пропонують повернути 30 тисяч гривень премії: законопроєкт

Поділитися:

Народні депутати України запропонували повернути військовослужбовцям додаткову грошову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень, стверджуючи, що український парламент до зменшення виплат жодного відношення не має.

Днями група народних депутатів розробила законопроєкт, яким пропонується повернути премії військовослужбовцям у розмірі 30 тисяч гривень на місяць. Про це розповів нардеп Дмитро Разумков.

Зокрема, депутат зазначив, що Верховна Рада до зменшення виплат військовослужбовцям не має жодного відношення, це було рішення Уряду.

“Але ми можемо змінити ситуацію, відновивши справедливість”, – зазначив нардеп.

Також він додав, що гроші на такі доплати знайти можна, бо, по-перше, “протягом року вони і так знаходилися”, а по-друге, “треба перестати красти”.

“По-третє, ми будемо пропонувати на період війни встановити “стелю” на заробітні плати для чиновників у розмірі 10 мінімальних зарплат, а це 67 тисяч гривень”, – підсумував депутат.

Відтак законопроектом № 9071 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гідного рівня оплати праці осіб, які виконують обов’язок із захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України” пропонується статтю 9 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” доповнити наступною частиною:

“9. На період дії воєнного стану військовослужбовцям щомісячно виплачується додаткова винагорода в розмірі 30000 гривень не залежно від покладених на таких військовослужбовців завдань чи районів проходження служби. Для військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах їх ведення (здійснення), зокрема на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України, на території між позиціями сил оборони та позиціями військ держави-агресора, у період здійснення зазначених заходів (у тому числі військовослужбовцям строкової служби), розмір цієї додаткової винагороди збільшується до 100 000 гривень в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Положення цього пункту не поширюється на курсантів (слухачів) вищих військових навчальних закладів.”.

Аналогічні зміни планується внести до Кодексу цивільного захисту України та Закону України “Про національну поліцію”.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...