В Україні змінилися правила призначення субсидій

Поділитися:

Кабмін вніс низку змін до порядку надання пенсій і державної допомоги.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

18 квітня Кабмін затвердив комплекс змін до низки постанов про надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій.

Зокрема:

  • житлові субсидії відтепер надаватимуться не лише за фактичним або зареєстрованим, а й за задекларованим місцем проживання; а також домогосподарствам, до складу яких входять особи, які перебували/перебувають у полоні.

Нагадаємо, призначену житлову субсидію виплачують і в разі смерті одержувача. У такому разі, невиплачену суму допомоги може отримати один із членів домогосподарства, з урахуванням якого субсидію призначили.

Для отримання коштів потрібно протягом трьох місяців після смерті отримувача субсидії подати відповідне письмове звернення до сервісного центру ПФУ, ЦНАПу або уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад.

  • батьки, у яких народилася дитина під час тимчасового перебування за межами України, тепер можуть дистанційно подати документи на призначення допомоги при народженні дитини. Раніше жінки, які народили дитину за кордоном, могли лише після повернення в Україну отримати допомогу.

Тепер один із батьків, який тимчасово перебуває за кордоном, може надіслати заяву на призначення допомоги до органу соцзахисту в Україні за своїм зареєстрованим місцем проживання. Разом із нею батько або мати мають надіслати видані компетентними органами країни перебування та легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини.

Таким чином, мати зможе отримувати українську допомогу на дитину в країні, де вона отримала тимчасовий притулок.

  • встановлено порядок виплати у 2023 році зекономлених коштів пільг, що надавалися в грошовій безготівковій формі пільговикам за опалювальний сезон 2021-2022 років. Через військову агресію російської федерації проти України багато громадян, які мають право на пільги, не змогли отримати їх. З метою забезпечення прав та інтересів громадян, зокрема тих, які захищають територіальну цілісність нашої держави, було внесено відповідні зміни.

Також Уряд вніс зміни до порядків надання допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям, які перебувають у трудових відносинах і за яких не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....