В Україні вперше пройде приватизація конфіскованого через санкції завода

Поділитися:

Фонд державного майна виставив на приватизацію 100% акцій заводу «ПентоПак». Україна конфіскувала його у російсько-грецького олігарха Івана Саввіді.

Про це повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль.

Стартова ціна ПентоПак становитиме 203,7 млн грн, а аукціон запланували на 31 травня.

ПрАТ «ПентоПак» – один із найбільших в Україні виробників паковання для м’ясних і ковбасних виробів. Підприємство випускає багатошарову синтетичну термоусадкову оболонку, а продукція «ПентоПак» використовується українськими компаніями «Рудь», «Глобино», «М’ясна гільдія» тощо, а також у більш ніж тридцяти країнах світу.

Виробничі потужності ПрАТ «ПентоПак», офісні та складські приміщення розташовані у Борисполі біля Києва, на підприємстві є 193 робочих місця.

Попередній власник «ПентоПак» Іван Саввіді втратив завод через підтримку російської агресії. Засновник групи «Агроком» володіє м’ясопереробними й пакувальними заводами, тепличними господарствами та заводом з виробництва газованої води.

Іван Саввіді був депутатом російського парламенту від путінської партії «Єдина росія», та крім російського має громадянство Греції, де у нього є власність і бізнес: він володіє портом і футбольним клубом ПАОК у Салоніках.

Іван Саввіді публічно підтримує окупацію української території та веде бізнес у тимчасово окупованому Криму.

У перші місяці повномасштабного вторгнення в Україну федерація «Греки росії» на чолі із Саввіді передала силовим структурам та екстреним службам окупаційної влади в Донецьку автомобілі підвищеної прохідності та генератори.

«Гуманітарну допомогу» отримував особисто гауляйтер Денис Пушилін.

Крім того, мережа продуктових магазинів «Асорті», що належить Саввіді, працює у тимчасово окупованих Севастополі та Сімферополі, забезпечуючи інтеграцію півострова до росії.

Нагадаємо, ВАКС дозволив стягнути в дохід держави активи дружини, сина та батька запорізького гауляйтера Євгена Балицького вартістю 130 млн грн.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....