Українцям розповіли, що відбувається з субсидіями під час війни

Поділитися:

Для наших читачів, котрі уважно стежать за своїми квитанціями за комуналку, є важливі новини. Справа в тому, що в Україні можна подати заяву на отримання матеріальної допомоги для оплати ЖКП від держави.

Так, з 1 квітня 2023 року розпочинається останній місяць виплати раніше призначених субсидій. Протягом місяця їх призначатимуть наново, перераховуючи за потребою як у зв’язку з підвищенням пенсії.

Про це громадянам вирішили нагадати у прес-службі Пенсійного фонду України.

Повідомляється, що за новими правилами місяць квітень – останній місяць опалювального сезону при призначенні субсидій.

Житлова субсидія на оплату опалення, газу та електрики для опалення розраховується саме у квітні з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня до 15 квітня включно.

Вже з травня субсидії призначатимуть на новий період до квітня 2024 року включно. На призначення допомоги впливає борги за комуналку. Розрахуватися з ними потрібно протягом квітня.

Також, користуючись нагодою, нагадаємо, що Українцям відкрили доступ до послуги, яка дозволяє зробити благодійний внесок пенсіонерам, щоб фінансово підтримати їх у такий тяжкий час та підвищити виплати.

Тепер будь-який бажаючий віком від 16 років має можливість допомогти пенсіонерам. Внески можуть бути внесені на користь конкретної людини, яка вже отримує пенсію та має рахунок у Пенсійному фонді, або на знеособлено.

Нагадаємо, усі роботодавці на 2023 рік отримали послаблення у вигляді призупинення обов’язків щодо нарахування індексації заробітної плати починаючи з 01.01.2023 року.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
24 Березня 2024 року - 20:24
Десять пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у...
21 Березня 2024 року - 17:07
Важлива новина для всіх хто хоче бути корисним на своєму...
21 Березня 2024 року - 15:53
За рішенням Кабміну та після обговорення з міжнародними представниками, сторінку...
21 Березня 2024 року - 13:14
Куба - екзотичний острів, який у багатьох асоціюється з Че...