У квітні експорт Китаю повернувся до зростання, – Bloomberg

Поділитися:

У квітні 2024 року експорт китайських товарів та продукції на різні світові ринки зріс трохи більше, ніж очікувалося. Такий стан справ посприяв пожвавленню економіки. Також зростання показав і імпорт.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Експорт зріс на 1,5% у доларовому еквіваленті порівняно з квітнем 2023 року, а імпорт – на 8,4%. Про це повідомила адміністрація митниці. Також стало відомо, що таке зростання залишило позитивне сальдо торгового балансу в 72,4 мільярда доларів за місяць. А от згідно з прогнозами економістів, експорт мав зрости лише на 1,3%, а імпорт – на 4,7%.

Збільшив свій приріст і ключовий індикатор китайських акцій, які котируються в Гонконзі – це сталося на тлі публікацій у ЗМІ стосовно даних про експорт та імпорт. Зокрема, індикатор піднявся на 1,6%, перервавши дводенну серію втрат.

Офіційний Пекін покладає свої надії на збільшення експорту, чим хоче компенсувати слабкі споживчі витрати всередині країни, де падіння ринку нерухомості змусило домогосподарства повернутися до режиму жорсткої економії.

Нагадаємо, у світі все частіше звучать скарги на фабричну продукцію Китаю, а також на те, що країна перенасичена заводами.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....