Ціна нафти, що наближається до 100 доларів, є тривожним сигналом для боротьби центральних банків з інфляцією – Вloomberg

Поділитися:

У той час, коли глобальна грошово-кредитна політика переходить на висотний контроль, черговий вибух турбулентності тисне на світову економіку через різке зростання цін на нафту.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”,

Наближення ціни на нафту до 100 доларів за барель нагадує центральним банкам про те, що епоха нестабільності, провіщена пандемією та війною в Україні, не минає.

Він демонструє, як позиція «вище за довше», яку голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл оголосив щодо процентних ставок у Джексон-Хоулі минулого місяця, більше, ніж будь-коли, обумовлена «епохою змін і переломів», яку його колега по єврозоні Крістін Лагард, описаний на тому ж заході.

Питання, яке стоїть перед головами центральних банків, які зустрінуться цього тижня з Лондона до Вашингтона, — чи є різке зростання ціни на нафту лише тимчасовим спалахом чи більш тривалим — не в останню чергу тому, що нафта може стимулювати ціни.

Нагадаємо, станом на 22 лютого ціна на нафту Brent досягла 97,35 долара за барель – це найвищий рівень із вересня 2014 року.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...