Тарифний план. Як уряд планує підвищувати вартість електроенергії?

Поділитися:

Кабмін планує підвищити тарифи щонайменше на 10%. Про це повідомляється в сюжеті «Єдиних новин». Метою підвищення є компенсація втрат енергетичної системи внаслідок російського терору.

«Це буде розраховуватися наприкінці опалювального сезону з огляду на електричний баланс мережі, прогнози балансу виробництва електроенергії, сукупний баланс попиту, і говорити, якою буде ціна, зараз зарано», – прокоментувала Ольга Бабій, членкиня НКРЕКП.

Експерт з енергетичного сектору Українського інституту майбутнього Андрій Прокіп говорить, що підвищення тарифу становитиме 10 — 15%.

«Це те підвищення, яке має статися. Треба розуміти, що заробітні плати в усіх секторах зростали, тарифи на інші послуги зростали. Виходить так, що за мобільний зв’язок чи інтернет інколи платять більше, ніж за електроенергію», – говорить експерт.

Також на ціну вплинуть терористичні дії росіян, зокрема, зруйновані об’єкти генерації, лінії електропередачі. Їм необхідний значний ремонт.

«Для того щоб ці мережі довести до базового стану, надійного стану, потрібні дуже великі інвестиції. Відповідно частина інвестицій може покриватися коштом бюджету, але значна частина інвестицій покриватиметься коштом споживачів», — говорить Ольга Бабій.

Наразі Кабмін розглядає різні варіанти перегляду тарифів, зокрема, модифікацію систему субсидій.

Нагадаємо, в Україні зросла вартість електроенергії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію