Світовий банк схвалив перший грант на $50 млн для транспортної інфраструктури України

Поділитися:

Світовий банк оголосив про виділення $50 млн на ремонт та відновлення транспортної мережі України та для надання негайної гуманітарної допомоги та відновлення.

Про це повідомили у пресслужбі Світового банку.

Як зазначається, фінансова допомога покриє ремонт доріг для збільшення пропускної спроможності імпортних та експортних коридорів.

Грантове фінансування цього проєкту забезпечує Трастовий фонд допомоги, відновлення, реконструкції та реформ в Україні (URTF).

Також очікується додаткове фінансування в розмірі до $535 млн, що має надійти найближчим часом.

Проєкт Відновлення основної логістичної інфраструктури та мережевої взаємодії (RELINC) допоможе відремонтувати основні мости та залізниці для відновлення зв’язку з населенням і поліпшення транспортних зв’язків для пом’якшення наслідків порушення судноплавства Чорним морем.

Серед іншого проєкт надасть підтримку в придбанні модульних мостів, обладнання та матеріалів для термінового ремонту пошкоджених автодоріг і залізничних ліній. Він також допоможе профінансувати придбання бортових вагонів і додаткового рухомого складу для розширення можливостей залізниці з перевезення вантажів у контейнерах.

Нагадаємо, у Міністерстві розвитку громад та територій заявили, що Світовий банк готовий виділити кредит Україні на суму 300 мільйонів доларів, які планують направити на термомодернізацію та вуличне освітлення.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....