США та Європа все більше стурбовані стрімкою закупкою Китаєм застарілих чіпів

Поділитися:

Американські та європейські чиновники дедалі більше стурбовані прискореним поштовхом Китаю до виробництва напівпровідників старого покоління та обговорюють нові стратегії стримування експансії країни.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Президент Джо Байден запровадив широкий контроль над здатністю Китаю забезпечувати передові чіпи, які живлять моделі штучного інтелекту та військові програми. Але Пекін відповів, вклавши мільярди в заводи для так званих застарілих чіпів, які не були заборонені. Такі чіпи все ще є важливими для світової економіки, критично важливими компонентами для всього: від смартфонів і електромобілів до військової техніки.

Це викликало нові побоювання щодо потенційного впливу Китаю та спровокувало розмови про подальше стримування азіатської країни. США сповнені рішучості не допустити того, щоб мікросхеми стали опорою для Китаю.

Міністр торгівлі Джина Раймондо натякнула на цю проблему під час панельної дискусії минулого тижня в Американському інституті підприємництва. «Сума грошей, яку Китай вливає в субсидування того, що буде надлишковою потужністю зрілих чіпів і застарілих чіпів — це проблема, про яку ми повинні думати і працювати з нашими союзниками, щоб випередити», — сказала вона.

Нагадаємо, незважаючи на те, що останнім часом відмічено глобальний дефіцит постачання чіпів, у JPMorgan дивляться на ситуацію інакше.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....