Ситуація з енергетикою після обстрілів: у Міненерго розповіли про збитки

Поділитися:

Ситуація в енергосистемі України залишається контрольованою. Все обладнання працює стабільно і збалансовано.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

13 квітня через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосували графіки відключень у Харківській області, обмеження діють і 14 квітня.

Через сонячну погоду та, відповідно, активний виробіток електроенергії сонячними електростанціями оператор системи передачі обмежував виробництво електроенергії з відновлюваних джерел електроенергії.

Протягом доби ворог обстріляв енергетичну інфраструктуру Харківщини, було знеструмлено обладнання. Крім того, було пошкоджене обладнання на високовольтній повітряній лінії у Дніпропетровській області.

Внаслідок обстрілу пошкоджені повітряні лінії у Чернігівській області, частково знеструмлений населений пункт.

У результаті бойових дій зафіксували пошкодження на газорозподільних мережах у Харківській області, 340 домогосподарствам припинили водопостачання.

На високовольтних підстанціях в Одеській області сталося загоряння обладнання, сили Державної служби з надзвичайних ситуацій стабілізували ситуацію. У результаті було знеструмлено побутових споживачів у чотирьох населених пунктах.

Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції становить 15,48 м, і цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Нагадаємо, внаслідок російських атак вітчизняна енергосистема втратила значний обсяг генерації енергії. Завдяки неймовірним зусиллям наших енергетиків вона залишається збалансованою і працює стабільно. Про це під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко. Такі великі енергетичні об’єкти як ТЕЦ можна захистити лише помістивши їх під землю та посиливши ППО, розповів віце-прем’єр з відновлення – міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...