Росія намагається задушити українську економіку – амбасадорка США в Києві про труднощі з експортом українського зерна

Поділитися:

Держава-окупант Росія не дотримується домовленостей, досягнутих у межах “зернової ініціативи”. Про це 17 квітня у Twitter заявила амбасадорка США в Україні Бріджит Брінк.

“Зараз понад 50 кораблів чекають у протоці Босфор на дозвіл відправитися в українські порти, щоб завантажити зерно, яке піде на харчування тих, хто його потребує. Росія намагається задушити українську економіку і сповільнити потік продовольства замість того, щоб дотримуватися умов угоди”, – написала дипломатка.

15 лютого в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України заявляли, що представники РФ у спільному координаційному центрі кілька місяців поспіль систематично затримують огляд суден, які прямують через протоку Босфор або з українських портів. Через це в Босфорі утворилася черга з більше ніж 140 суден, більшість яких очікує там понад місяць.

Нагадаємо, 15 квітня міністр розвитку і технологій Польщі Вальдемар Буда оголосив у Twitter, що підписав документи про тимчасову заборону імпорту українського зерна до Польщі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....