Рішення ціною в мільярд: активи “Укрнафтобуріння” передали в управління “Укрнафти”

Поділитися:

Кабінет Міністрів погодив пропозицію Нацагентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) щодо передачі в управління ПАТ “Укрнафта” арештованих активів ПрАТ “Видобувна компанія “Укрнафтобуріння”.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

“Погоджено з метою запобігання ризику виникнення надзвичайних ситуацій в енергетичній сфері пропозицію Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, і Міністерства оборони щодо передачі в управління публічному акціонерному товариству “Укрнафта” активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні”, – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що йдеться про 7 акцій ПрАТ “Видобувна компанія “Укрнафтобуріння”, кожна з яких становить 0,0017 % статутного капіталу товариства.

Як зауважила очільниця АРМА Олена Дума, раніше проведення загальних зборів ПрАТ “ВК “Укрнафтобуріння”для перерозподілу дивідендів та надходження в бюджет були заблоковані.

“Завдяки рішенню Кабінету Міністрів України ми зможемо перерозподілити дивіденди та гарантувати надходження до держбюджету від договору управління між Нацагентством та ПАТ “Укрнафта””, – підкреслила Дума.

За її словами, схвалене Урядом рішення дасть змогу забезпечити АРМА надходження до бюджету України близько 1 млрд гривень.

Вона нагадала, що раніше АРМА зверталося до Офісу Генпрокурора щодо забезпечення національних інтересів та з касаційною скаргою до ВСУ щодо скасування рішення Шостого апеляційного суду про анулювання спецдозволу на видобуток вуглеводнів Сахалінського родовища.

АРМА разом із “Укрнафтою” у своєму нещодавньому зверненні до РНБОУ та Верховної Ради також закликали вирішити питання забезпечення державних інтересів та мотивували необхідність проведення засідання РНБОУ з цього питання.

Нагадаємо, що у квітні 2023 року на компанії, що здійснювали видобувну діяльність на Сахалінському нафтогазоконденсатному родовищі, було накладено арешт у кримінальному провадженні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...