Приватбанк остаточно виграв справу проти страхової компанії, яка вимагала 210 млн грн

Поділитися:

Верховний Суд поставив крапку у спорі між страховою компанією «Інгосстрах» і державним Приватбанком щодо стягнення з останнього збитків у вигляді недоотриманих доходів страхової» в розмірі 209,5 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні банку.

4 липня Верховний Суд залишив в силі рішення судів попередніх інстанцій про відмову в задоволенні позову страхової компанії “Інгосстрах”.

Свої рішення суди аргументували тим, що компанія не надала належних доказів ані протиправної поведінки банку, ані наявності шкоди та її розміру.

Іншу аналогічну справу за позовом страхової компанії “Кредо” про стягнення з Приватбанку збитків в розмірі 374,7 млн гривень, яка розглядалась цього ж дня, Північній апеляційний господарський суд переніс на 8 серпня.

Приватбанк розраховує на об’єктивний та справедливий розгляд справи, з урахуванням обов’язкових для суду апеляційної інстанції висновків Верховного Суду щодо застосування норм права у подібних позовах.

Договори доручення на виконання страхових агентських послуг з «Інгосстрах» та «Кредо» були укладені ще 2014 року колишнім топ менеджментом банку.

У подальшому, після націоналізації банку у грудні 2016 року, Приватбанк створив відкриту платформу з обрання страхових компаній, які надаватимуть прозорі і якісні послуги клієнтам банку.

Після скасування в травні 2022 року незаконної ухвали суду, що забороняла держбанку розривати договірні відносини з “Інгосстрах” та “Кредо”, Приватбанк скористався правом на відмову від подальшого виконання договорів.

Як повідомляли Українські Новини, раніше НБУ анулював ліцензію СК “Інгосстрах” у зв’язку з невідповідністю структури власності компанії вимогам законодавства України.

У 2022 році страхові компанії звернулись до суду з вимогами стягнути з банку «збитки у вигляді недоотриманої вигоди» у загальній сумі понад 500 млн гривень за невиконання договорів доручення.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...