Попри пом’якшення економіки процентні ставку у Польщі залишатимуться та стабільному рівні, – Bloomberg

Поділитися:

Найближчим часом Центробанк Польщі має оголосити про нову базову ставку. Натомість експерти кажуть, що витрати на запозичення залишаться незмінними навіть попри те, що є ознаки економічної слабкості. Одна з причин – побоювання польських політиків стосовно прискорення інфляції.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Результати опитування такі: всі економісти вважають, що Рада з монетарної політики залишить базову ставку на рівні 5,75% на сьомому засіданні в четвер. Також очікується, що центральний банк Польщі залишить витрати на запозичення незмінними.

Міністр фінансів Анджей Доманський у квітні зробив заяву, у якій йшлося про зниження ставок, яке використовуватиметься задля допомоги як бюджету, так і економіці. Також він передбачив інфляцію 4,5%-5% на кінець року. Натомість голова Центрального банку Адам Глапінскі заявив, що не піддасться тиску, щоб зменшити витрати на позики, оскільки вищий податок на продукти харчування та можливе припинення ліміту цін на енергоносії можуть знову розпалити інфляцію.

Нагадаємо, у світі все частіше звучать скарги на фабричну продукцію Китаю, а також на те, що країна перенасичена заводами.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....