Останні новини:

Подолання гіперінфляції може бути найбільшим досягненням Ніколаса Мадуро, – Bloomberg

Поділитися:

Мадуро, на думку міжнародних експертів, має всі шанси приборкати 130 000% інфляції за допомогою драконівських скорочень витрат.

Про це повідомляє видання Telegram “Перший Бізнесовий“.

Давно минули ті часи, коли венесуельцям доводилося носити мішки з готівкою небезпечними вулицями і коли ціни розтягувалися на нескінченні рядки цифр. Згідно з підрахунками центрального банку, річна інфляція різко впала з найвищих 130 000% шість років тому до 60% станом на травень. Власний показник інфляції Bloomberg, який є ключовим показником протягом багатьох років, коли уряд не оприлюднював економічні дані, впав з найвищих 200 000% у 2018 році до приблизно 27% сьогодні.

Нинішні цифри інфляції здавалися б недосяжними під час найгіршої економічної кризи Венесуели, коли її фінансові труднощі були такими ж, як у зруйнованих війною націй. Це результат драконівських скорочень видатків, зусиль підтримати обмінний курс і фактично дозволити економіці доларизуватись.

Також дався взнаки і особливо дисциплінований підхід у країні, де фіскальні витрати рухають економіку. Зокрема, на нафтову промисловість припадає 95% іноземних доходів, які уряд використовує для оплати праці своїх державних працівників і надання певної форми державної допомоги для приблизно 88% венесуельців, за даними приватних досліджень.

Навіть зараз, коли Мадуро претендує на третій термін, уряд чинить опір витрачанню або друкуванню додаткових грошей, як це зазвичай буває під час виборів. Але хоча він спостерігав за успішними зусиллями приборкати інфляцію, останні опитування показують, що висока вартість життя залишається проблемою номер 1 для населення.

Ці настрої є ключовими для виборів 28 липня, які стануть величезним визначальним фактором у спробах Мадуро отримати легітимність не лише серед венесуельців, але й міжнародної спільноти. Нещодавно США відновили санкції через порушення угоди про чесні та вільні вибори, і Мадуро працює над залученням приватних інвестицій як з країни, так і з-за кордону, щоб відновити видобуток нафти, збільшити доходи та зменшити борг.

Нагадаємо, США знаходяться на шляху до досягнення найбільшого дефіциту федерального бюджету за межами кризових періодів, таких як пандемія Covid-19, глобальна фінансова криза та Друга світова війна.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...