Підвищення цін на нафту до 80 доларів свідчить про загострення ринку – Bloomberg

Поділитися:

Ставка на більш жорсткий ринок нафти була не правильною протягом більшої частини цього року. Але є ознаки того, що це нарешті окупається.

Повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Минулого тижня в Лондоні ціна на нафту після кількох місяців падіння перевищила 80 доларів за барель, оскільки попит на пальне в Китаї та інших країнах відновлюється після пандемії та досягає нових максимумів. Це відбувається саме тоді, коли скорочення виробництва Саудівською Аравією та її союзниками по ОПЕК+ мають намір швидко вичерпати сховища по всьому світу.

Окрім винагороди для активних трейдерів, це підштовхне виробників енергії від Техасу до Москви. Це також поставить під загрозу світову економіку, яка нещодавно виграла від зниження вартості палива та зниження інфляції, і вплине на статки політичних лідерів — від переобрання президента Джо Байдена до війни, яку розв’язав в Україні Володимир Путін.

Ще далеко не ясно, чи повернення ціни на нафту марки Brent до 80 доларів за барель є поворотним моментом, який віщує значне зростання цін. Економічні грозові хмари все ще затьмарюють горизонт, починаючи від хитких китайських індикаторів і закінчуючи зростанням процентних ставок, а барелі сирої нафти за зниженими цінами продовжують надходити з Ірану та Росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...