ООН закликає до продовження зернової угоди

Поділитися:

Заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань – координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс заявив, що тривають зусилля для продовження угоди, що дозволить безпечно експортувати зерно з чорноморських портів України.

Як повідомляється, він закликав досягти угоди про продовження Чорноморської зернової ініціативи після того, як минулого тижня переговори зайшли в глухий кут – росія погрожувала вийти з угоди через нібито перешкоди для її власного експорту зерна та добрив.

“Продовження Чорноморської ініціативи має вирішальне значення, так само як і підтвердження сторонами прихильності щодо її безперебійного та ефективного функціонування”, – сказав Гріффітс.

Минулого тижня Гріффітс зустрівся з високопоставленими чиновниками з рф та України в Стамбулі у Туреччині, але сказав, що росія не погодилася продовжити угоду. “росія вимагає відновити роботу трубопроводу, яким постачається російський аміак до українського чорноморського порту, щодо чого підштовхує ООН”, – ідеться у повідомленні.

Заступник посла США в ООН Роберт Вуд заявив, що росія винна в тому, що поки що не вдалося продовжити зернову угоду, і що росія не зацікавлена в переговорах про продовження зернової угоди.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....