Німеччина та Франція закликають ЄІБ збільшити фінансування оборони, – Bloomberg

Поділитися:

Німеччина та Франція приєдналися до 12 інших країн Європейського Союзу у закликах до Європейського інвестиційного банку збільшити фінансування оборони як засобу посилення безпеки блоку у світлі російської агресії.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Країни надіслали лист від 17 березня президенту ЄІБ Надії Кальвіно, президенту Європейської ради Шарлю Мішелю та прем’єр-міністру Бельгії Александру де Кроо, закликаючи до нової стратегії фінансування, згідно з копією листа. Лідери ЄС зустрінуться 21-22 березня, щоб обговорити безпеку, включаючи роль ЄІБ в оборонній готовності.

Лист надійшов у той момент, коли Україна намагається придбати більше боєприпасів і переконати союзників надати більше допомоги. ЄІБ розглядає шляхи розширення підтримки оборонної промисловості.

«Нам потрібно вивчити різні можливості, які дозволять ЄІБ інвестувати в діяльність, пов’язану з обороною, окрім існуючих проектів подвійного призначення», – йдеться в листі. «Це означатиме обговорення та переоцінку поточних визначень проектів подвійного призначення та перелік виключених видів діяльності, а також перегляд політики кредитування оборонної промисловості та інших обмежувальних елементів».

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв приїхати в Україну, коли будуть готові “конкретні пропозиції і конкретні рішення”.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....