Небезпека фейкових новин стає головною проблемою Давосу в рік виборів – Вloomberg

Поділитися:

Згідно з опитуванням Всесвітнього економічного форуму, неправдива або неправильна інформація становить найбільшу небезпеку для світу в найближчі два роки на тлі виборів у 2024 році і можливої економічної кризи.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Через кілька годин після того, як фейкова публікація в обліковому записі X Комісії з цінних паперів і бірж США викликала короткий сплеск біткойнів, організація зі штаб-квартирою в Женеві, яка наступного тижня прийме світову еліту на швейцарському альпійському курорті Давос, підкреслила, наскільки занепокоєна потенційною маніпуляцією виборцями.

Щорічне опитування, проведене форумом серед понад 1400 експертів із ризиків, політиків і лідерів галузі, поставило «дезінформацію та дезінформацію» на перше місце серед загроз, з якими стикається світова економіка в короткостроковій перспективі. Занепокоєння щодо клімату домінує в прогнозах на наступне десятиліття, тенденція, яка вже була помічена в попередніх опитуваннях.

Нагадаємо, парламент Норвегії схвалив комерційну розвідку корисних копалин в арктичних водах країни, незважаючи на те, що екологічні та рибальські лобі виступили проти цього кроку.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...