Народний банк Китаю посилив контроль над процентними ставками, – Bloomberg

Поділитися:

Центральний банк Китаю бере на себе більший контроль над ставками, додаючи тимчасові РЕПО. Зокрема, запроваджено новий механізм, що впливає безпосередньо на вартість короткострокових запозичень, оскільки політики розширюють свій набір інструментів для керування ринками.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Перехід центрального банку до проведення нових операцій викупу облігацій або зворотного РЕПО фактично звужує коридор, у якому можуть коливатися короткострокові ставки. Це у найближчій перспективі посилить очікування ринку щодо того, що семиденна ставка викупу стане новим орієнтиром.

Пан Гуншен, який керує Нацбанком Китаю з 2023 року, цього року взяв більший контроль над ринковою ліквідністю та вартістю запозичень на всій кривій дохідності. Крім чіткого сигналу про те, що банк віддає перевагу єдиній короткостроковій ставці, політики повідомили ще й таке: НБК готується знизити зростання облігацій шляхом продажу довгострокових цінних паперів, які різко зросли на тлі бурхливого попиту на активи.

Нагадаємо, виробництво в Німеччині, еконмоіка якої вважвється одною з перших у ЄС, впало на 2,5% порівняно з попереднім місяцем.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...