МВФ: Донори мають надати Україні допомогу вчасно

Поділитися:

Дуже важливо, щоб кошти міжнародних донорів для підтримки української економіки надійшли у першому кварталі 2024 року.

Про це заявив директор Європейського департаменту МВФ Альфред Кеммер.

“Ми також наголошуємо – асигнування мають надходити вчасно”, – сказав представник МВФ. Відповідаючи на питання, які саме строки допомоги будуть вчасними для України, Кеммер додав: “Безумовно, ми очікуємо, що донорська підтримка надійде в першому кварталі”.

“Несвоєчасне надходження донорської підтримки підштовхує уряд до неоптимальної економічної політики і наражає на ризик усі досягнення”, – застерігає Кеммер.

Нестача зовнішньої допомоги може спонукати НБУ до емісії грошей для покриття дефіциту в бюджету, що несе ризик прискорення інфляції, або змушує уряд скорочувати видатки.

Кеммер вказує – наприкінці 2023 року українська влада вжила заходів для забезпечення буферів ліквідності. “Вони також дуже уважно слідкують за виконанням бюджету в перші кілька місяців, щоб уникнути проблем на випадок, якщо кошти донорів затримаються”, – додає посадовець Фонду.

Дуже важливо, щоб донори вчасно надавали кошти, як це відбувалось минулого року, підкреслює Кеммер. “В 2023 році донори надавали кошти вчасно. Це велике досягнення”, – зазначає він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів подав до Верховної Ради законопроект, спрямований на поліпшення механізмів проведення мобілізації та військового обліку в Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...