Мита Мексики на сталь і пластмасу вплинуть на 7% від загального імпорту, – Bloomberg

Поділитися:

Рішення Мексики запровадити тарифи на деякі товари з країн, з якими у неї немає торговельних угод, вплине лише на близько 48 мільярдів доларів імпорту країни, приблизно 7% від загального обсягу, за словами чиновника Міністерства фінансів.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Нові тарифи, які розглядаються як відповідь на занепокоєння США щодо китайської сталі та інших товарів, які надходять до північноамериканської країни, також будуть введені на алюміній, текстиль і пластик. Після того, як тарифи набудуть чинності, мита можуть скоротити мексиканський імпорт на 6-7 мільярдів доларів, сказав Родріго Маріскал, керівник підрозділу економічного планування Міністерства фінансів, підкресливши, що міністерство оцінило, що ефект буде мінімальним.

«Ми не віримо, що це принципово важливо», — сказав Маріскал.

Минулого тижня адміністрація президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора опублікувала указ про встановлення тимчасових мит від 5% до 50% на понад 500 видів товарів, включаючи алюміній, деревину, хімічні речовини, папір і картон, скло, електрообладнання тощо.

Згідно з постановою уряду, це рішення має на меті «забезпечити визначеність і справедливі ринкові умови для секторів національної промисловості, які стикаються з ситуаціями вразливості в результаті практики, яка змінює та впливає на міжнародну торгівлю». Він також прагне підтримувати конкурентоспроможність у таких секторах, як електроенергетика, електроніка, автомобільна промисловість і автозапчастини.

Нагадаємо, США попередили союзників, що Китай посилив свою підтримку Росії включно з наданням даних геопросторової розвідки, щоб допомогти Москві у війні проти України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....