Мінекономіки заявило про початок зростання ВВП в Україні

Поділитися:

Реальний валовий внутрішній продукт в Україні почав зростати і значно перевищив попередні оцінки. Про це 9 червня повідомила пресслужба Мінекономіки.

“За даними Держстату за підсумками І-го кварталу 2023-го року в річному вимірі зменшення ВВП становило 10,5%. Це значно краще за попередні оцінки Мінекономіки (“мінус” 14,1%)”, – заявила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Реальний ВВП порівняно з IV-м кварталом минулого року зріс на 2,4%. І це підтверджує, що Україна адаптується до наявних умов і відновлюється швидше, ніж очікувалося.

“Такі дані свідчать про те, що економіка України адаптується і відновлюється швидшими темпами, ніж прогнозувалося раніше. Вона продовжує працювати та долати виклики війни”, – додала чиновниця.

Як зазначили в міністерстві, військова агресія продовжує формувати нові шоки та випробування. Спостерігалася затримка роботи зернового коридору, експортери відчували на собі обмежувальні заходи з боку країн сусідів на імпорт і транзит українських сільськогосподарських товарів, до них додаються наслідки терористичного акту – руйнування Каховської ГЕС.

Нагадаємо, став відомий рівень внутрішнього валового продукту України (ВВП) за підсумками 2022 року.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...