Китайські інвестиції в Австралію падають, оскільки компанії віддають перевагу проєкту «Один пояс, один шлях», – Bloomberg

Поділитися:

Відповідно до звіту KPMG і Сіднейського університету, інвестиції китайських приватних і державних компаній в Австралію впали в 2023 році до другого найнижчого рівня за 18 років.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

За оцінками аналізу, прямі інвестиції впали на 37% до 892 мільйонів доларів порівняно з попереднім роком. Навпаки, світові зовнішні інвестиції Китаю підскочили у 2023 році завдяки проектам у країнах, які беруть участь в ініціативі президента Сі Цзіньпіна «Один пояс, один шлях».

В Австралії спостерігався спад у таких галузях, як комерційна нерухомість і гірничодобувна промисловість, які традиційно приваблюють китайські компанії, згідно зі звітом, серед авторів якого були голова відділу Азії та міжнародних ринків KPMG Дуг Фергюсон і її партнер із китайської бізнес-практики Хелен Чжи Дент.

Можливе переміщення китайських інвестицій в «Один пояс, один шлях» з інфраструктури та відбору ресурсів на переробку може свідчити про «конкурентні виклики» для Австралії, йдеться у звіті команди.

Нагадаємо, США та Китай поставили свої двосторонні відносини на «більш стабільну основу» за останній рік, що не означає ігнорування розбіжностей або уникнення жорстких розмов, заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, прем’єр-міністру Китаю Лі Цяну.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...