Китай посилює контроль над акціями, забороняючи їх продаж – Bloomberg

Поділитися:

Китай заборонив великим інституційним інвесторам скорочувати пакети акцій на початку та закритті кожного торгового дня, що є частиною найсильнішої спроби уряду підтримати фондовий ринок країни обсягом 8,6 трильйона доларів.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

За словами людей, обізнаних із цією справою, які побажали не називати своїх імен, оскільки вони не мають права говорити публічно, нещодавно наказ від органу з нагляду за цінними паперами Китаю було передано основним менеджерам з управління активами та власним торговим центрам брокерських компаній. Комісія з регулювання цінних паперів Китаю на чолі з новопризначеним головою Ву Ціном також створила робочу групу з національними фондовими біржами для моніторингу коротких продажів і видачі попереджень фірмам, які отримують прибуток від ставок, повідомляють люди.

У той час як влада протягом кількох місяців обмежувала ведмежі ставки, заборона чистих продажів на відкритті та закритті показує помітне посилення контролю уряду над ринковою діяльністю, яка ризикує перевернути популярні стратегії, які використовують хедж-фонди та інші інституційні інвестори. За словами джерел, фірми, на які поширюється заборона, не можуть продати більше акцій, ніж купують протягом перших і останніх 30 хвилин торгів.

Нагадаємо, влада Китаю розглядає пакет заходів для стабілізації падаючого фондового ринку після того, як попередні спроби відновити довіру інвесторів не увінчалися успіхом і спонукали прем’єр-міністра Лі Цяна закликати до “силових” кроків.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...