Керівник Центрального банку Туреччини запрошує іноземців придбати облігації в лірах – Вloomberg

Поділитися:

Керівник центрального банку Туреччини Хафізе Еркан заявив, що цикл посилення монетарної політики підійшов до кінця, і закликав іноземців інвестувати в державні облігації, деноміновані в лірах, за сприятливою ставкою.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Жорстка монетарна політика почала впливати на споживчі ціни, але однозначна інфляція не буде досягнута раніше 2026 року, сказав Еркан в суботньому інтерв’ю щоденній газеті Hurriyet. З моменту призначення Еркана в червні центральний банк підвищив облікову ставку більш ніж на 30 процентних пунктів до 40%.

Іноземні інвестори розвантажували та уникали облігацій, деномінованих у лірах, протягом більшої частини попереднього десятиліття, оскільки офіційні особи в Анкарі запровадили низку неортодоксальних заходів, спрямованих на перешкоджання короткому продажу ліри. Міністри фінансів почали перегляд цієї політики, поступово скасовуючи правила, одночасно підвищуючи ставки для боротьби зі інфляцією.

Нагадаємо, двоє сенаторів заявили, що переговори про безпеку кордонів США просуваються, оскільки республіканці вимагають більш обмежувальної політики в обмін на надання допомоги Україні та іншим союзникам США.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...