Ізраїльська економіка впала майже на 20% після початку війни – Bloomberg

Поділитися:

Економіка Ізраїлю пережила один із найгірших спадів за всю історію після того, як війна з бойовиками ХАМАС паралізувала бізнес, змусила людей покинути свої домівки та змусила армію призвати сотні тисяч резервістів.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Відповідно до попередніх даних, опублікованих у понеділок, валовий внутрішній продукт скоротився на 19,4% у річному вимірі за останні три місяці минулого року з урахуванням сезонних факторів. Це було гірше, ніж усі оцінки в опитуванні аналітиків Bloomberg, середній прогноз якого становив падіння на 10,5%.

Після цієї новини шекель дещо ослаб і о 15:53 торгувався на 0,4% до 3,62 за долар. у Тель-Авіві, прямуючи до першого падіння за чотири дні. Акції спочатку знизили зростання.

«Реліз підкреслює, наскільки ізраїльська економіка постраждала від конфлікту, особливо з боку приватної діяльності», — заявили у звіті економісти Goldman Sachs Group .

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що готовий зустрітися зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, для обговорення пакету фінансування України та Ізраїлю, після того, як чиновники Білого дому раніше відкинули доцільність прямих переговорів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...