Ізраїль сподівається уникнути падіння економічних показників через війну принаймні у найближчий час – Bloomberg

Поділитися:

Ізраїлю вдасться уникнути першого в історії зниження рейтингу завдяки міцним фінансам, якщо війна з ХАМАС не затягнеться надовго, заявив високопосадовець, відповідальний за борг країни.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Зниження суверенного кредитного рейтингу Ізраїлю є крайнім сценарієм, заявив високопоставлений чиновник Головного бухгалтерського управління Міністерства фінансів. Більш реалістична можливість полягає в тому, що Ізраїль буде поставлений під кредитний контроль, сказав чиновник.

Через війни, конфлікти та глобальні економічні кризи рейтинг Ізраїлю ніколи не знижувався жодною з основних рейтингових компаній. Але його рейтинг уже перебував під тиском перед безпрецедентними нападами 7 жовтня, здійсненими палестинським бойовим угрупованням, оскільки кредитні оцінювачі дедалі гірше ставилися до суперечливих зусиль уряду послабити владу судової системи.

Нагадаємо, адміністрація Байдена уточнює правила, спрямовані на те, щоб передові мікросхеми та виробниче обладнання не входили в Китай, намагаючись закрити лазівки, які могли б допомогти його геополітичному конкуренту отримати передові технології.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....