Інфляція в Туреччині в 2023 році становила близько 65% – Вloomberg

Поділитися:

Інфляція в Туреччині трохи не відповідала прогнозу, викладеному центральним банком, завершивши рік зі зростанням, що тримає її на шляху до прискорення понад 70% до травня, оскільки з’являються нові ризики.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Річне зростання цін прискорилося до 64,8% у грудні, згідно з даними, опублікованими в середу, у порівнянні з 62% у попередньому місяці та трохи повільніше, ніж очікували економісти, опитані Bloomberg.

Ці показники відповідали прогнозу, розробленому центральним банком і урядом, що є рідкістю в країні, де офіційні прогнози часто виявляються надто оптимістичними. Рішення уряду підвищити офіційну мінімальну заробітну плату майже на 50% ризикує швидшим зростанням цін, ніж передбачається очікуваною інфляцією центрального банку.

Ціни рухаються по траєкторії, яка, за словами центрального банку, все ще вимагає подальшого посилення монетарної політики після семи послідовних підвищення процентних ставок на 34 процентних пункти з червня. Інфляція другий рік поспіль становить майже 65% вперше з кінця 1990-х років.

Нагадаємо, турецькі та ізраїльські офіційні особи провели переговори про енергетичну співпрацю, оскільки дві країни прагнуть розширити економічні зв’язки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...