Fitch знизило прогноз Китаю до негативного через стабільне зростання боргу, – Bloomberg

Поділитися:

Fitch Ratings змінило прогноз Китаю зі стабільного на негативний, заявивши, що уряд, ймовірно, накопичить борги, намагаючись вивести економіку з уповільнення, спричиненого нерухомістю.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Зростаюча невизначеність щодо перспектив другої за величиною економіки світу, на тлі прагнення Пекіна зменшити залежність зростання від житла, «може зберегти борг на стійкій тенденції до зростання», заявило Fitch у середу.

Уряд Китаю, який заявляв про перспективи повороту в економіці, швидко відповів, заявивши, що рейтингова компанія не змогла відобразити роль фіскальної політики в підтримці зростання, що допомагає стабілізувати борговий тягар. Фінансові ринки не були занепокоєні, юань залишався стабільним. Прибутковість 10-річних суверенних облігацій Китаю підвищилася після того, як торги майже не змінилися протягом більшої частини дня, оскільки інвестори переварили звіт про те, що очікується, що державні банки різко збільшать випуск довгострокових облігацій.

Нагадаємо, дефіцит бюджету США збільшився за шість місяців, оскільки вищі витрати на обслуговування боргу продовжували бути ключовим фактором.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...