Економіка Китаю демонструє більше ознак стабільності завдяки активізації економічної політики- Вloomberg

Поділитися:

Економіка Китаю пожвавилася в серпні, оскільки літній бум подорожей і сильніші стимули підвищили споживчі витрати та промислове виробництво, додавши перших ознак стабілізації.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Зростання промислового виробництва та роздрібних продажів минулого місяця підскочило порівняно з роком раніше, перевищивши очікування, тоді як рівень безробіття в містах дещо знизився. Це покращення відбулося, коли останніми тижнями уряд посилив заходи, спрямовані на зростання, включаючи плани збільшити витрати на товари для дому та послабити обмеження на купівлю житла.

Китайські акції, зареєстровані в Гонконзі, відреагували позитивно, оскільки дані додали оптимізму, що нещодавні зусилля Пекіна підняти економіку починають приносити плоди. Індекс китайських підприємств Hang Seng зріс до 1,7%. Однак реакція на материку була приглушеною, оскільки індекс CSI 300 не зміг утримати зростання.

Нагадаємо, Президент Джо Байден заявив, що нещодавній спад у Китаї може зменшити будь-яке бажання Пекіна вторгнутися на Тайвань, додавши, що економічні проблеми країни залишили його китайського колегу з «зав’язаними руками».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...